mandag 7. juni 2010

Populære knekkebrød

























Knekkebrødene som alle snakker om:

3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 st salt


Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
1 ts honning
7 dl vann


Bland en teskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen. Bland godt.


Ta deigen og fordel den utover to stekebrett slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l.


Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter.
Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.


Krydder, honning, buljong, tørkede bær osv om du ønsker smakstilsetninger. Provancekrydder eller urter fra Lofoten.


Bland alt sammen slik at du får en klissete, våt grøt.


Fordel utover 2 langpanner med bakepapir. Enkleste er å bruke våte fingre og en våt slikkepott, og klemme utover. Skal være så tynt som mulig.


Stek i steikeovnen på 190*. Med varmluftsovn kan du steike bekke brettene samtidig, Skru da ned varmen bittelitt.


Etter 10 min tar du ut platene og ruter opp knekkebrøene med pizzahjul eller kniv. Sett inn igjen, og steik i 30 minutter.


Etter 30 min tar du ut igjen brettene, og brekker knekkebrødene fra hverandre. Skru ned varmen til 100 grader, og la dem tørke i ovnen i 30 minutter til, med øvnsdøra bittelitt på gløtt.


Til slutt lar du dem tørke på rist, og legger dem i en pen boks. Klare til å nytes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Litt av hvert ( gamle innlegg )